Prydnadssaker

Vad är ett hem utan dekorationen och prydnadssaker? Man kan ha de finaste, dyraste möblerna men utan dekorationer kommer rummet kännas lite sterilt och mindre personligt. Att välja rätt konst och dekorationsföremål kan ge ett rum liv och själ.

Vad kan vara dekorationsföremål?
Det finns många saker som kan fungera som prydnad. Det kan vara saker som fyller en praktisk funktion som lampor, småbord, hyllor, ljushållare, vaser och krukor. Man kan även dekorera med tyger, kuddar och dukar med mera.

För de med minimalistisk smak kan man dekorera med snygga lampskärmar, golvlampor, vaser och krukor. Man kan även använda hyllor och småbord för att ge ett rum en särskild stil. Det finns ett stort utbud av stilar och material från många formgivare och märken, från klassiska eleganta varianter i trä till fantasifulla och djärva varianter i metall och glas med mera.

Vidare finns det modeller som är snarlika de dyra designmodellerna, så det behöver inte kosta så mycket. För vaser, krukor eller skålar spelar det inte någon speciell roll om man använder designprodukter eller inte, det viktigaste är att de passar in i rummet.

För en mer mysig och ombonad känsla är kuddar, pallar, tyger och dukar utmärkta för att använda. Tyger, kuddar och dukar kan ge ett rum färg och mönster. Kuddar kan även skapa kontraster eller matcha möbler. Tyger och dukar med olika texturer kan ge yta och karaktär på möbler, bord och andra ytor.

Prydnader och lampor
Det finns en stor fördel att styla rummet med prydnadssaker istället för att använda stora möbler som soffor och hyllor som huvudsakligt stylingelement. Det är billigare att köpa tillbehör, tyger, dukar och mindre föremål jämfört med stora möbler. Om du använder mindre föremål för att skapa en distinkt stil på rummet kan man köpa mer neutrala möbler som kan användas för många olika stilar. Det är lättare att ändra inredningen, genom att ta bort eller byta ut mindre föremål kan man få en helt annan känsla av rummet.